İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Doğan Cüceloğlu Fen lisesi

(1 Şubat 2024)

2024-YKS: Başvuruların Alınması

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 1 Şubat 2024 tarihinde saat 12.15’ten itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-YKS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ve fizik öğretmenimiz Ömer Karadağ ile TÜBİTAK Fen Lisesinde ilk Türk astronotlarımız Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever ile gerçekleştirilen görüşmeye katıldık!

Görüşme sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda olan Alper Gezeravcı aramıza online olarak katılırken Tuva Cihangir Atasever'e sorularımızı yüz yüze sorma ve tanışma fırsatı bulduk!

Astronot olma süreçlerindeki deneyimlerini dinledik ve bu süreçte aldıkları eğitimler ile alakalı bilgiler edindik!

Deney yapmak üzere Antartika'da bulunan ekiple de online görüşme gerçekleştirildi. Kutuplar ile ilgili sorularımızı da yanıtlama fırsatı bulduk!

Hayallerimizi geniş ve ufkumuzu açık tutmak için hepimize ilham oldular. Okulumuz başta olmak üzere ülkemiz adına onlara teşekkür ediyoruz.

Alper Gezeravcı'nın da alıntıladığı gibi:

İstikbal göklerdedir!!!