T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Doğan Cüceloğlu Fen lisesi

Teknofest

TEKNOFEST HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ

TEKNOFEST, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirmek için yola çıkan, ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

  

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları gerçekleştirilmektedir. Tamamı geleceğin odak teknoloji alanlarında gerçekleştirilen yarışmalarda İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençler, mezunlar ve profesyoneller katılabilmektedir. 


Yerli ve yabancı katılımların olduğu fuar etkinlik alanlarında ziyaretçiler, çeşitli teknolojileri ve simülasyon deneyim alanlarını deneyimleyebilmekte ve son çıkan teknolojiler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilmektedir. Yerli ve yabancı üretim araçlarının sergilendiği hava ve kara araçları sergileri ise "Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun..." idealiyle başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin beğenisine sunulmaktadır. Planetaryum, çeşitli atölyeler ve seminerler gibi eğitsel faaliyetlerin yanı sıra ana sahne konserleri, dikey rüzgar tüneli ve gençlik alanları gibi eğlenceli faaliyetlerde TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilmektedir. 

 

Okulumuzda Teknofest Alanında Gerçekleştirilen Projeler

HidroDoğan Doğan Takımı

HidroDoğan Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi bünyesinde Ocak 2022'de Teknofest'in İnsansız Su Altı Sistemleri yarışması üzerine kurulmuş ve ileride daha farklı yarışmalara katılmayı hedefleyen bir takımdır. Takımımız 10 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Bu sene de takıma katılmak isteyen teknoloji meraklıları için başvurularımız açılacaktır. Takımımızın alt birimleri: Yapısal Birim, İtki ve Güç Sistemleri Birimi, Görüntü İşleme Birimi, Kontrol Birimi.

 

AeroDoğan Doğan Takımı

AeroDoğan Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi bünyesinde Temmuz 2021'de Teknofest'in Savaşan İnsansız Hava Aracı yarışması üzerine kurulmuş ve ileride daha farklı yarışmalara katılmayı hedefleyen bir takımdır. Takımımız 10 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Bu sene de takıma katılmak isteyen teknoloji meraklıları için başvurularımız açılacaktır. Takımımızın alt birimeri: Yapısal birim, Görüntü işleme birimi, Otopilot ve GPS birimi olmak üzere üç alt birimden oluşmaktadır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.02.2022 - Güncelleme: 06.06.2022 10:44 - Görüntülenme: 811
  Beğen | 1  kişi beğendi