eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.
2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.
Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Kuruluşu tarafından desteklenmektedir.
Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi olarak Türk ve Yabancı toplam 11 okulla ortak olduğumuz e-Twinning projemiz ZERO WASTE/SIFIR ATIK kapsamında en önemli çalışmalsrımızdan birine hazırlanıyoruz! KOMPOST
Okulumuzun Türk ve Yabancı toplam 11 okulla ortak olduğu e-Twinning projemiz ZERO WASTE/SIFIR ATIK kapsamında WASTE OİL/ATIK YAĞLAR çalışmalarımızı tamamladık.
Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi olarak Türk ve Yabancı toplam 11 okulla ortak olduğumuz e-Twinning projemiz ZERO WASTE/SIFIR ATIK kapsamında en önemli çalışmamız Mataraya EVET, Pet şişeye HAYIR!